ماخذ: نشریه خوشه – شماره 389 – شهریور 1393

……………………………………………………………

مقدمه

کیک‌ها جزء شیرینی‌ها است که خاستگاه اروپایی دارد اگرچه به باور باستان شناسان این خوراک از زمان‌های باستان وجود داشته است اما تصوری که از کیک امروزی وجود دارد و سه ویژگی شیرین بودن سبکی و بافت اسفنجی را در ذهن مجسم می‌کند یک نوع شیرینی است از میانه سده هیجدهم به وجود آمده است. آرد شکر تخم‌مرغ و کره چهار ماده‌ای هستند که بیش از مواد دیگر در کیک به کار برده می‌شوند.

به‌طورکلی به دو گروه بزرگ غیر چرب یا کیک‌های اسفنجی و چرب یا کیک‌های کره‌ای تقسیم می‌شوند. تفاوت کیک‌های کره‌ای با کیک‌های اسفنجی در این است که برخلاف کیک‌های اسفنجی حباب داخل این نوع کیک در اثر وارد کردن هوا توسط به هم زدن شکر و تخم‌مرغ به وجود نیامده است، بلکه عامل اصلی در به وجود آمدن حباب در این نوع ایجاد گاز در داخل کیک به خاطر استفاده از یک عامل ورآورنده نظیر بیکینگ‌پودر است.

همچنین کیک کره‌ای از نظر وزنی سنگین است، درصورتی‌که سرد بودن از ویژگی‌های یک کیک اسفنجی است. کیک از موادی است که در اثر تماس با هوا خشک می‌شود و به همین علت در روش‌های تزیینی معمول است که به‌طور کامل با مواد پوشانده شود. بدین‌وسیله سدی در برابر عبور هوا به وجود آمده و باعث دوام بیشتر کیک خواهد شد.

کیک‌ها ممکن است باتوجه به مناسبتی که برای آن‌ها در نظر گرفته‌شده طبقه‌بندی شود، به‌عنوان‌مثال کیک عروسی و کیک تولد از جمله کیک‌هایی هستند که در درجه اول باتوجه به جشنی که برای آن‌ها در نظر گرفته‌شده شناخته می‌شوند.

محتویات

آرد گندم:

یکی از اجزای مهم کیک می‌باشد که باید دارای بافت متخلخل، حفره‌های ریز با دیواره‌های نازک و حالت اسفنجی باشد. برای ایجاد این کیفیت نقش اصلی به عهده گلوتن یا پروتئین خاص تشکیل‌دهنده آرد می‌باشد.

– مقدار پروتئین آرد نباید از حد معینی بالاتر باشد زیرا باعث سفت شدن بافت کیک و افزایش مصرف روغن و شکر می‌شود.

– همچنین استفاده از آردهای خیلی ضعیف و کم پروتئین کیک حاصله بافت مطلوب را به دست نخواهد آورد که برای رفع این نقیصه از تخم‌مرغ استفاده می‌شود.

– آرد گندم‌های قرمز زمستانه با مقدار پروتئین تا 9-۷ درصد و pH حدود 5.2 مناسب کیک می‌باشند.

شکر:

از شکر به‌منظور شیرین و ترد کردن محصول کیک و توسعه رنگ پوست استفاده می‌شود شکر درجه کاراملیزه شدن خمیر کیک را پایین آورده و موجب پوسته کیک در دمای پایین‌تری رنگ دلخواه را بدست آورد.

– باید توجه داشت که ساکارز نسبت به شکر انورته (اینورت) و گلوکز تأثیر کمتری در رنگ پوست دارد.

– شکر رطوبت را در مغز محصول نگه می‌دارد که در نتیجه بیاتی را به تأخیر می‌اندازد گلوکز و شکر این ورطه از نظر وزنی نسبت به ساکاروز مؤثرتر می‌باشد زیرا وزن مولکولی آن کمتر و در نتیجه تأثیر است که آن‌ها بیشتر می‌باشد افزایش تمرکز شکر تراکم باعث می‌شود که خمیر تمایل بیشتری برای حالت سیالیت داشته باشد و هوای کمتری وارد آن شده تحت این شرایط خمیر به آسانی منتقل می‌شود.

– شکر در محصولات پختنی مانند کیک باعث خوش‌فرمی و خوش‌رنگ آن قهوه‌ای یا طلایی می‌شود.

– یکنواختی تخلخل در بافت محصول و در نتیجه توزیع محصول را موجب می‌گردد.

– مقدار معین شکر در کیک باعث بهبود الاستیسیته خمیر و خاصیت مکانیکی خمیر می‌شود.

– شکر‌های نرم یا پودری شده نسبت به شکل‌های با دانه درشت‌تر کریستاله نیاز به میکس یا اختلاط کمتری دارند.

– از قندهای مختلف مانند ساکاروز، قند اینورت، گلوکز مایع، مالت عسل برای هدف‌های بالا و یا طعم مخصوص به کیک می‌توان استفاده نمود.

روغن‌ها و چربی‌ها:

چربی‌های عمده‌ای که در صنایع پخت مورد استفاده قرار می‌گیرد شامل مارگارین، کره و روغن‌های مخصوص صنایع پخت می‌باشد. انواع مختلف مارگارین به علت ارزش غذایی بالایی که دارند (چربی‌های غیراشباع) در اثر افزودن برخی از ویتامین‌ها، لسیتین و سایر مواد آن‌ها دارای ارزش فیزیولوژیکی بالایی شده و در بسیاری از موارد نسبت به سایر چربی‌ها ارجحیت دارند.

خواص مارگارین در محصولات کیک:

مارگارین چون فرم پذیر می‌باشد به راحتی در محصولات غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مخصوصاً به علت خواص تکنولوژیکی که دارد (قوام و پایداری) در محصولات صنایع پخت مصرف می‌شود.

مارگارین مخصوص خمیر کیک:

این مارگارین حاوی 85-80 درصد چربی می‌باشد که مخلوطی از روغن و چربی بوده و قسمتی از آن گیاهی می‌باشد.

نقش روغن در بافت کیک:

در کیک سازی، روغن اهمیت زیادی دارد، در درجه اول برای نگهداری هوا در خمیر مؤثر می‌باشد.

به این ترتیب که ضمن مخلوط کردن اجزای کیک به روش کرم زنی روغن موجب محفوظ شدن هوا در لابه‌لای خمیر کیک شده و هوای محفوظ شده در موقع پخت انبساط حاصل کرده و موجب تخلخل کیک می‌گردد. به‌علاوه روغن مناسب موجب تردی فرآورده و بهبود طعم آن می‌گردد.

مارگارین:

استفاده از مارگارین به‌جای روغن‌های معمولی، ضمن تسهیل مخلوط اجزای کیک، موجب بالارفتن آب مصرف‌شده می‌گردد و باعث به تأخیر افتادن بیاتی در بافت کیک می‌شود.

همه این واکنش‌ها ناشی از وجود امولسیفایر موجود در مارگارین می‌باشد که معمولاً می‌تواند لسیتین و یا مونو و دی گلیسرید همراه با اسید چرب باشد. این مواد باعث می‌شود مقدار بیشتری هوا در لابه‌لای خمیر کیک حبس شود و در نتیجه می‌توان از مقدار شکر بیشتری استفاده نمود.

تخم‌مرغ:

چون در تهیه کیک از آردهای کم پروتئین و ضعیف استفاده می‌شود و در نتیجه این نوع آردها نمی‌توانند به‌تنهایی در حفظ حالت اسفنجی بافت کیک مؤثر باشند، برای جبران این نقص از تخم‌مرغ به اشکال مختلف استفاده می‌گردد.

سفیده تخم‌مرغ (پروتئین‌های موجود در سفیده) در خمیر کیک به‌صورت لایه نازکی همراه با گلوتن، دیواره سلولی محکمی را تشکیل می‌دهد که هوا در لا به لای آن حبس می‌گردد.

همچنین سفیده تخم‌مرغ دارای قدرت امولسیفیکاسیون بوده و اجزای کیک آسان‌تر مخلوط می‌شود.

تخم‌مرغ در رنگ، طعم و ارزش غذایی کیک حاصل نیز تأثیر زیادی دارد.

ضمناً برای برطرف کردن طعم ویژه تخم‌مرغ در کیک می‌توان از مقدار کمی وانیل استفاده نمود.

دوره اصول طراحی
مانده تا شروع دوره
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

نحوه ثبت سفارش

فرآیند ثبت سفارش و خرید محصول

برای خرید یک محصول یا کالا، شما در یک سفر هستید. سفر به یک جای ناشناخته نیاز به یک راهنما دارد. این مطلب برای شما یک راهنمای سفر است. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا فرآیند خرید و ثبت سفارش در وبسایت آکادمی کاشانه را با هم مرور کنیم.

مرحله اول: انتخاب محصول و افزودن به سبد خرید

در ابتدا شما محصولی را در نظر خواهید داشت. پس از اینکه جستجوی شما تکمیل شد و محصول مدنظرتان را انتخاب کردید روی دکمه ” افزودن به سبد خرید” کلیک کنید.

پس از کلیک، محصول مورد نظر به سبد خرید شما اضافه خواهد شد.

مرحله دوم: انتخاب تسویه حساب یا سبد خرید

در این مرحله شما دو راه پیش رو دارید. شما می توانید در اینجا گزینه “ادامه جهت تسویه حساب” را انتخاب کرده و وارد فرآیند ثبت سفارش شوید. و یا گزینه مشاهده سبد خرید را انتخاب کرده و سبد خریدتان را بررسی کنید. این گزینه برای این قرار داده شده که اگر شما محصولات دیگری را هم انتخاب کرده بودید آن ها را بررسی و مدیریت کنید.

مرحله سوم: وارد کردن اطلاعات و ثبت سفارش

در مرحله بعدی شما ابتدا باید اطلاعات خود را مانند نام، نام خانوادگی، شماره تماس و … را وارد کنید. اطلاعات شما پس از تکمیل و کلیک بر روی ثبت سفارش، ثبت می شوند و شما وارد صفحه پرداخت می شوید. در این مرحله اگر کد تخفیف دارد، آن را ثبت کرده و دگمه اعمال تخفیف را بزنید.

در زیر دکمه ثبت سفارش گزینه دیگری هم وجود دارد. شما با کلیک روی بازگشت به سبد خرید مجددا به صفحه سبد خرید متصل می شوید. در آن صفحه شما می توانید مجددا سبد خرید را بررسی کنید و اگر به تغییر سبد خرید خود تمایل دارید آن را انجام دهید.

به طور کلی فرآیند ثبت سفارش و خرید از سایت کاشانه فرآیند پیچیده ای نیست و شما به راحتی می توانید این کار را انجام دهید. اما اگر باز برای شما سوالی ایجاد شد، می توانید در قسمت گفتگوی زنده سایت سئوال خود را مطرح کنید و یا با شماره تماس 88542891-021 تماس بگیرید.

انواع محصولات در وبسایت آکادمی کاشانه

محصولاتی که شما از وبسایت کاشانه خریداری می کنید به چند دسته تقسیم می شوند. فرآیند پس از خرید هر محصول متفاوت بوده و به همین منظور ما در ادامه مطلب به شما خواهیم گفت که محصول مد نظرتان در فرآیند پس از خرید در چه وضعیتی قرار می گیرد.

دوره آموزشی آنلاین

چنانچه شما یک محصول یا دوره آموزشی را از روی سایت تهیه کنید، پس از اتمام فرآیند خرید سفارشتان ثبت می شود. باید توجه داشته باشید که در بخش وارد کردن اطلاعات همه چیز به درستی ثبت شده باشد. دلیل آن هم این است که شما وقتی یک دوره آموزشی آنلاین را تهیه می کنید در واقع آن را ثبت نام کردید. همکاران ما در بخش پشتیبانی طی 24 ساعت کاری با شما تماس گرفته و اطلاعات لازم را به شما داده و یا از شما بگیرند.

دوره های آموزشی آنلاین دارای بسته های آموزشی که شامل: جزوات، کتاب ها، سی دی های مرتبط و .. هستند. پس مجددا توجه داشته باشید که برای دریافت بسته آموزشی نیز باید آدرس و اطلاعات شما به درستی وارد شده باشد.

فیلم دوره

چنانچه محصول مد نظر شما فیلم آموزشی باشد، پس از ثبت سفارش همکاران ما در واحد پشتیبانی در طی 24 ساعت کاری با شما تماس گرفته و پس از برقراری ارتباط کد لایسنس (licence code)دوره را در اختیار شما قرار می دهند.

فیلم های آموزشی آفلاین در بستر پلتفرم اسپات پلیر(SPOT PLAYER) قابل مشاهده هستند. اگر پیش از خرید این محصولات سوالی برای شما ایجاد شد، در گفتگوی زنده سایت سئوال خود را بپرسید یا با کارشناسان فروش تماس بگیرید، اما برای پی گیری موارد احتمالی پس از خرید هر محصول باید از قسمت پشتیبانی سایت تیکت ثبت کنید و سوالات خود را با آن ها مطرح کنید.

همچنین یک بسته آموزشی همراه با دوره در اختیار خریداران فیلم های آموزشی قرار می گیرد که شامل : جزوه، کتاب، سی دی و.. می باشد.

کتاب

پس از فرآیند خرید کتاب، سفارش شما در سایت کاشانه ثبت می شود. حداقل زمانی که برای تحویل کتاب طی می شود، 3 روز کاری است.  معمولا کتاب ها با پست پیشتاز فرستاده می شوند. شما می توانید مراحل کار ارسال سفارش خود را در بخش سفارش های حساب کاربری خودتان ببینید.

دیتیل

دیتیل های تاسیساتی فایل هایی هستند که شما می توانید آن ها را خریداری و سپس دانلود کنید. پس از فرآیند خرید فایل های خریداری شده در دسترس شما قرار می گیرند. فایل ها همزمان در ایمیل و حساب کاربری شما قرار داده می شوند و شما می توانید با روش دلخواه خود آن ها را دانلود کنید.

چنانچه فایل شما به هر دلیلی دانلود نشد و یا با مشکلی همراه بود با پشتیبانی آموزشگاه تماس بگیرید و مشکل خود را مطرح کنید.

ده اشکال رایج در طراحی فاضلاب

با یکی دیگر از سلسله ویدیو های گام های حرفه ای باز کنار شما آمدیم. دکتر واصف در این ویدیو درباره 10 اشکال رایج در طراحی فاضلاب صحبت می کنند. طراحی سیستم فاضلاب یکی از سخت ترین مراحل طراحی فاضلاب است که در ادامه درباره سختی ها و اشکالات رایج این سیستم ها صحبت خواهیم کرد.

لایو های آموزشی ما هر هفته روز یکشنبه در بستر اینستاگرام قابل مشاهده است.

عضویت و ورود
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد