
بهینه سازی در مصرف انرژی(بخش1) عایق کاری ساختمان
بهینه سازی در مصرف انرژی(بخش1)
عایق کاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داستن آن در فصل تابستان دارد.به کمک عایق کاری می توان یک خانه را در زمستان 5 درجه گرم تر و در تابستان 10 درجه خنک تر نگه داشت.
به این ترتیب علاوه بر کم شدن مصرف انرژی،از آلودگی محیط زیست نیز کاسته می شود و منابع انرژی برای استفاده آیندگان حفظ می گردد.
این برشور حاوی اطلاعاتی در مورد انواع عایق های قابل استفاده در دیوارها و سقف ها و کف هاست و مطالبی در مورد میزان عایق مورد نیاز در ساختمان ها و نحوه نصب آن ها نیز در بر دارد.
عایق ها چگونه کار می کنند؟
ایرانیان از دیرباز با عایق کاری آشنا بوده اند و با استفاده از مصالح ساختمانی در دسترس،خانه های خود را طوری می ساختند که کمترین نیاز را به گرمایش و سرمایش داشته باشد و این خود جلوه ای از تمدن دیرینه ایران و ایرانیان است.
عایق در تابستان باعث می شود گرمای کمتری وارد ساختمان شود و در زمستان نیز جلوی خروج گرما از ساختمان و سرد شدن آن را می گیرد.
انواع عایقکاری
عایق ها دو گروه اصلی دارند که روش کار آن ها کاملاً متفاوت است:
- عایق هایی که در ساختار آن ها حباب های هوا وجود دارد و باعث کاهش هدایت حرارت می شوند.
- عایق هایی که حرارت را باز می تابانند. پشت این عایق ها باید حدود 20 میلیمتر فاصله هوایی تعبیه شود.
عایق ها چگونه ارزیابی می شوند؟
فاکتور مهم در انتخاب عایق ها،میزان مقاومت حرارتی آن ها است. هر قدر این مقاومت بالاتر باشد، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می دهد و صرف جویی ای که به همراه دارد افزایش می یابد.
پس به جای ضخامت عایق ها، باید مقاومت حرارتی آن ها با هم مقایسه شود.
برای دانلود فایل PDF اینجا کلیک کنید.