چای کومبوکا؛نوشیدنی شگفت انگیز-بخش1
کومبوکا نوشیدنی شگفت انگیزی است که از تخمیر چای شیرین شده با همزیستی باکتری های اسید استیک و قارچ به دست می آید.این نوشیدنی در گذشته در چین،روسیه و آلمان مصرف می شده است اما در حال حاضر به شکل گسترده در سرتاسر جهان مصرف می گردد.چای کومبوکا سبب افزایش مقاومت در برابر سرطان،جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی،بهبود عملکردهای گوارشی،تحریک سیستم ایمنی،تسریع بهبود زخم ها و…می شود.
چای:
چای قدیمی ترین داروی شناخته شده جهان است که در حدود 5000 سال قبل در چین،به واسطه خصوصیاتی همچون تحریک پذیری سیستم ایمنی،سم زدایی،بهبود جریان خون،کاهش درد های مفصلی و افزایش مقاومت در برابر بیماری ها مصرف می شد.چای به عنوان یک گیاه دارویی برای نخستین بار از چین به کشور های اروپایی راه یافت و امروزه مصرف این نوشیدنی ارزشمند بدون توجه به مزایای آن نقش مهمی در جیره غذایی مردم بازی می کند.
اولین گذارش علمی از روسیه در اوایل قرن بیستم و در شروع جنگ جهانی اول با عنوان داروی مرموز خانگی روسی که«نوشیدنی شگفت انگیز»نیز نامیده می شد،به چاپ رسید.مصرف آن به رفع سردرد،بیماری معده و به خصوص تنظیم فعالیت های روده ای که اغلب براساس نوع زندگی در طی جنگ دچار اختلال می شد کمک می کرد.امروزه نیز این محصول تخمیری به عنوان غذایی عملگر نقش مهمی در درمان بیماری ها و حفظ سلامت انسان به ویژه در دوران پیری ایفا می کند.
فرآیند تخمیر کومبوکا از چای:
چای سیاه و شکر سفید بهترین پیش سازهای لازم برای آماده سازی کومبوکا می باشند.اگر چه از چای سبز نیز می توان استفاده کرد.ابتدا برگ های چای به آب جوشیده شده اضافه شده و سپس با تولید عصاره چای پس از مدت 10 دقیقه،برگ ها را از آن خارج می کنند.