کاربرد رنگهای طبیعی در آب نباتهای سخت
در سالهای اخیر، رنگ طبیعی به طور گسترده در صنعت قنادی مورد استفاده قرار گرفته است. و جایگزین بسیاری از رنگهای مصنوعی که تاکنون رایج بود، شدند.
استفاده از رنگ طبیعی هنوز در میان کشورهای مختلف و گروههای گوناگون مصرفکننده متداول نشده است.
ولی به نظر میرسد تعداد تولیدکنندگانی که در حال تغییر دادن قوانین مربوطه به سوی انتخاب مواد رنگی طبیعی پیش میروند، رو به افزایش است.
مسلما بسیاری از رنگهای طبیعی دارای فوایدی برای سلامتی انسان بوده و به محصولات، شکلی طبیعی و سالم میدهند.
امروزه تفاوتی که در گذشته بین رنگ طبیعی در مقایسه با رنگ مصنوعی از نقطه نظر کاربرد آنان وجود داشت، از میان رفته است.
درحالی که اولین رنگ طبیعی دارای مشکلاتی از قبیل حالت رنگ پریدگی و پایداری ضعیف بودهاند، امروزه ساختن این رنگها با کیفیت خوب و شفاف چنان ممکن مینماید که ایجاد رنگهای مختلف در خمیرهای نرم نقاشی!
فرمولهای بسیاری در دسترس هستند که میتوانند مقاومت رنگها را حتی در شرایط حرارت بسیار بالا مثلاً در طول تولید آبنباتهای سخت بالا ببرند.
روند تمایل به استفاده از رنگهای طبیعی در دههی 80 میلادی، از زمانی آغاز شد که ایالت متحده امریکا قوانینی مبنی بر استفاده از رنگ های مصنوعی خاص وضع کرد. این تفکر در اروپا با قبول قانون امریهی رنگها (Directive Colors) در سال 1994 پیگیری شد. به عنوان پیامد این قبیل قوانین باید ذکر کرد که جایگزینی رنگهای طبیعی به جای رنگهای مصنوعی به طور موفقیت آمیزی در بسیاری از واحدهای تولید آبنبات به انجام رسید.
برای دریافت فایل کامل pdf اینجا را کلیک کنید.
بد نیست بدانید آب نبات هم خود دارای تاریخچه جالبی است.