تلخ-و-شیرین-بخش1

 

تاریخچه شکلات
تلخ و شیرین

شکلات یکی از پرمصرف ترین مواد خوردنی جهان است. اروپایی ها به طور متوسط سالانه 9 کیلو شکلات می خورند.شکلات در واقع نوعی سیستم کلوئیدی است که در آن فاز مایع را کره کاکائو و فاز پراکنده را ذرات پودر کاکائو و شکر تشکیل می دهند.شکلات به دلیل داشتن سه ماده کافئین،تئو برومین  وفیتل استیل آمین متحرک ملایم بوده و موجب احساس شعف و آرامش می شود.شکلات نه تنها یکی از اجرای اصلی مورد استفاده در قنادی است،بلکه طعم لذت بخش آن باعث شده که در شیرینی،بستنی و سایر فرآورده های غذایی مورد استفاده قرار قرار گیرد.شکلات را به اشکال مختلف از قبیل آشامیدنی،شربت،طعم دهنده،پوشش یا شیرینی ورد استفاده قرار می دهند.

تاریخچه شکلات

شکلات یکی از بی نظیر ترین خوردنی هاست،چرا که در دمای اتاق به حالت جامد می باشد ولی به محض قرار گرفتن در دهان ذوب می شود دلیل این خاصیت وجود نوعی چربی در ترکیب شکلات است که«کره کاکائو»نامیده می شود.کره کاکائو در دماهایی زیر 25 درجه سانتی گراد جامد است و به هنگام تهیه شکلات با کاکائو و شکر ترکیب می شود.نقطه ذوب این چربی تقریبا برابر با دمای بدن است و به همین دلیل هنگامی که با سایر اجزای تشکیل دهنده شکلات مخلوط می شود،باعث می گردد که ترکیب جدید به محض قرار گرفتن در درجه حرارت دهان،تبدیل به یک مایع نرم و مطبوع می شود.علاوه بر این شکلات دارای طعم بسیار دلچسب و شیرینی است که اکثر مردم آن را می پسندند.نکته جالب توجه این است که در ابتدا شکلات تنها به صورت یک نوشیدنی پرچربی و نامطلوب مصرف می شد ولی به مرور تا حد چشمگیری توسعه و گسترش یافت که شاید این خود یکی از رموز تاریخ باشد.

دانشمندان با آنالیز ظروف غذاهای انسان هایی که 2600 سال قبل زندگی می کردند به این نتیجه رسیدند که انسان ها از آن تاریخ شکلات(مایع شکلات) مصرف می کردند.

تعریف شکلات

شکلات مخلوطی از دانه های برشته کاکائو و ذرت فوق العاده ریز شکر یا بدون کره کاکائو می باشد.کره کاکائو چربی است که به طور طبیعی در دانه ها کاکائو وجود داشته و بسته به محل رویش و درجه رسیدن دانه تا 58 درصد نیز بالغ گردد.دانه کاکائو حاوی پیش از 400 ترکیب است در میان این ترکیب می توان از چربی کاکائو،پروتئین،نشاسته،فیبر خام کافئین و تئوبرومین(که هر دو محرک می باشند)نام برد.دانه کاکائو همچنین حاوی تیرآمین و فنیل اتیل آمین می باشد که هردو این مواد باعث هوشیاری بیشتر می شود.طبق تعریف هیچ محصولی را نمی توان شکلات نامید مگر اینکه کره کاکائو چربی عمده موجود در آن باشد.این قانون در انگلستان و قاره اروپا به طور یکسالی اعمال می شود.سایر کشور ها قوانین خاص خود را دارند.در قلات قاره اروپا کره کاکائو تنها چربی مجاز است. در انگلستان تعریف قانونی شکلات عبارتست از محصولی که حداقل 18 درصد کره کاکائو داشته باشد و مقدار چربی گیاهی آن بیشتر از 5 درصد نبوده و حد اقل 25 درصد از مواد جامد آن از انواع جامد کاکائو باشد که از این مقدار نیز حد اقل مواد جامد بدون چربی کاکائو باید 14 درصد باشد.

برای دانلود فایلPDF روی کلمه تلخ وشیرین کلیک کنید

 

دوره اصول طراحی
مانده تا شروع دوره
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
عضویت و ورود
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد