ماخذ: ماهنامه صنعت تاسیسات – شماره 64 – اردیبهشت 1384
……………………………………………………………
مهمترین شکایتی که ساکنان ساختمانهای اداری تجاری مطرح میکنند حول محور شرایط آسایشی فضا و عواملی مانند دما، رطوبت و تهویه قرار دارد. همۀ ما حداقل برای دورهای در این ساختمانها کار کردهایم، به مدرسه رفتهایم، در سخنرانیها شرکت کردهایم … و شاهد بودهایم که اختلاف شرایط محیطی در بین اتاقها، سالنها و کلاسها در ساعات مختلف روز بسیار زیاد است.
اگر به عدم آسایش ناشی از این اختلاف در شرایط محیطی کار نداشته باشیم، مسئله عوامل اقتصادی، هزینه کارکرد سیستمهای تأسیساتی و نیز کاهش بهرهوری افراد حاضر در چنین ساختمانهایی به تنهایی انگیزه کافی برای تحقیق و تفحص بیشتر در این زمینه را به ما میدهد.
علاوه بر این، استانداردهایی برای محیطهای اختصاصی مانند کلاسهای درس وجود دارند که استفاده از آنها در هنگام طراحی میتواند از به وجود آمدن شرایط نامطلوب جلوگیری کند.
شبکههای مبتنی بر سنسورهای بیسیم، یک فناوری جدید کنترلی است که بهطور خاص از سنسورهای پایشگر و اکچویتورهای کنترلی برای کسب بهترین شرایط محیطی در انواع مختلف فضاها بهره میگیرد. این فناوری برای رفع مشکلات این چنینی در ساختمانهای بزرگ اداری و تجاری گزینهای عملی و در خور تأمل است.
شبکه سنسورهای بیسیم
همانطور که از نام آن مشخص است، یک شبکه سنسورهای بیسیم:
-
مجموعهای از گرههای (Node) بیسیم است. یک گره در این نوع خاص از شبکه شامل یک سنسور و یا اکچویتور میباشد که به یک فرستنده/ گیرنده رادیویی متصل شده است. دادهها و سیگنالهای کنترلی توسط این شبکه و بهطور بیسیم تبادل شده و گرهها با باتری کار میکنند.
-
این شبکه بر اساس آرایشی با عنوان “مش ” طرحریزی میشود. شبکههای مش انواعی از شبکه هستند که هر گره آنها میتواند با بیشتر از یک گره در تماس بوده و در نتیجه کیفیت تبادل اطلاعات در مقایسه با سیستمهای سنتی هاب (Hub – آرایش ستاره) بسیار بهتر است. شبکههای مش نوین دارای این مشخصات میباشند: