چای نوشابه ای با هزار و یک خاصیت
یافته های نوین علمی، باورهای دیرین در مورد چای را تائید می کند. مطابق داستانی کهن، تقریباً ۵۰۰۰ سال قبل امپراتور اسطور های چین به نام «شن تانگ » چند برگ را درون فنجان آب داغ می ریزد. فرمانروای یادشده تأکید داشت که چای دم شده به مراتب از آب معمولی بهتر است. وی آن را درمانی جهت بیماری های کلیوی، تب، عفونت سینه و برآمدگی ها (تومور) که در مغز ایجاد می شوند، محسوب می داشت.
شاید اظهارات «شین » مبالغه آمیز بوده اند. ولی امروزه پژوهندگان زیست پزشکی به شواهدی دست یافته اند که دانش پیشینیان را پیرامون خواص این نوشیدنی برای پیشگیری از بیماری ها و طولانی شدن عمر، مورد تائید قرار می دهد.
دکتر جان ویسبرگر، عضو ارشد موسسه بهداشت آمریکا که یک مرکز پژوهشی در واهالا واقع در نیویورک است، اظهار می دارد: «به نظر می آید که اجزای تشکیل دهنده احتمالاً خطر شماری از امراض عمده حاد همچون سکته مغزی، حمله قلبی و برخی سرطان ها را کاهش می دهد .»
نوشیدن چای شاید حتی جلوی پوسیدگی دندان را بگیرد. بی تردید تمام این ها خبرهای مسرت بخشی برای مردم است. بعد از آب، این نوشابه مفید بیشترین فروش را در جهان دارد. تخمین زده اند که جهانیان روزانه یک میلیارد فنجان چای می نوشند!
در تعداد زیادی از فرهنگ های سراسر تاریخ، از چای به عنوان یک معجزه دارویی یادشده است. بیش از هزار سال پیش راهبان بودائی چای را به دلایل مذهبی می نوشیدند تا در تمام مدتی که در حال مراقبت هستند، هشیار باشند. در حال حاضر می دانیم که این خاصیت به سبب وجود کافئین است. چای تقریباً نصف قهوه کافئین دارد.