نقش سبزیجات، میوه ها و فیتواستروژن ها در پیشگیری از بیماری ها
مصرف ۴۰۰ – ۶۰۰ گرم انواع میوه و سبزی در روز سبب کاهش وقوع بسیاری از اشکال رایج سرطان می شود و رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی ریسک بیماری های قلبی و بسیاری از بیماری های مزمن دوران کهولت را کاهش می دهد.
این غذاها حاوی فیتوکمیکال هایی با خواص ضد سرطانی و ضد التهابی هستند که فواید زیادی از جنبه سلامتی به ما می رسانند. بسیاری از فیتوکمیکال ها رنگی هستند و تعداد زیاد میوه های رنگی و سبزیجات یک راه آسان برای نشان دادن تنوع آن ها به مصرف کننده می باشد.
برای مثال غذاهای قرمز حاوی لیکوپن، رنگدانه ای در گوجه فرنگی می باشند که در غده پروستات جای گرفته و می تواند در سلامت پروستات مؤثر باشد. همچنین با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط می باشد.
غذاهای سبز مثل کلم بروکلی، کلم دلمه ای و کلم پیچ حاوی گلوکوسیانات هستند که سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود. سیر و سایر غذاهای سبز-سفید در خانواده پیاز حاوی آلیل سولفید هستند که رشد سلول های سرطانی را مهار می کنند.
مواد بیواکتیو در چای سبز و سویا نیز به همین نحو فوایدی از جنبه سلامتی دارند. به مصرف کنندگان توصیه می شود که روزانه حداقل یک بار از هر کدام از این هفت گروه رنگی مصرف کنند درحالی که موسسه ملی سرطان آمریکا و موسسه آمریکایی راهبرد تحقیقات سرطان تا ۵ تا ۹ بار مصرف در روز را توصیه می کند.
گرچه دسته بندی غذاهای گیاهی با رنگ سبب اختصار می شود، اما یک روش مهم کمک به مصرف کننده در انتخاب عاقلانه غذاها و توسعه سلامت می شود.
انتخاب غذای انسان و الگوی رژیم با نیاز و اقتصاد پیش می رود و بیشتر تحت تأثیر مزه و قیمت و راحتی بوده و کمتر تحت تأثیر ارزش تغذیه ای و سلامتی بوده است. تنوع الگوهای تغذیه ای انسان در سرتاسر جهان ثابت شده است. در بررسی این الگوهای متنوع اشکال رایج سرطان نیز مورد توجه بوده است.