ضایعات غذایی
ضایعات غذایی و مشکلات آن
طبق مطالعه ای که به تازگی توسط محققان هلندی انجام شده است، ضایعات غذایی مشکلی بیش از آن چیزی است که پیش از این تصور می شد و با ثروتنمدتر شدن کشورهای در حال توسعه شدیدتر هم می شود.
این مطالعه که در مجله Plos One منتشر شده می گوید ضایعات غذایی دو برابر مقادیر برآوردشده قبلی است و حدود یک سوم کل غذای موجود برای مصرف انسان را تشکیل می دهد.
این محققان رابطه ای بین ضایعات و ثورت به دست آوردند که در نتیجه آن با ثروتمندشدن کشور یا منطقه، تلفات و ضایعات غذایی هم افزایش می یابد. آنها این پدیده را «انعطاف پذیری ثروت ضایعات غذا» نامیده اند. نکته قابل توجه رقم میانگین سرانه 6.7 دلار بود که بعد از آن سبب افزایش هدردادن قابل توجه مواد غذایی می شد.
ضایعات غذایی در حال حاضر به دلیل کاهش منابع کشاورزی یک مشکل جدی تلقی می شود؛ چرا که این پسماندها منبع مهمی از گاز گلخانه ای هستند؛ هیئتی در سازمان ملل برآورد می کند که 3.3 میلیون تن دی اکسید کربن به تولید غذایی که هرگز خورده نمی شود تولید می شود.
مطالعه هلندی توصیه می کند دولت ها مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه به مصرف کنندگان در مورد تغییر الگوهای مصرف و انتخاب روش های پایدار آموزش دهند.
برای دریافت فایل PDF کلیک کنید