سیب
هدف از نگهداری سیب در انبار کنترل شده، پایین آوردن تنفس و سنتز اتیلن و کنترل اختلالات فیزیولوژیک است که در نهایت باعث طولانی کردن عمر نگهداری سیب و حفظ کیفیت آن به نحو مطلوب می شود.
عملکرد انبار CA این است که بطور کلی الگوی رسیدن نرمال سیب ها را به هم زده و باعث تاخیر در تغییرات پیگمان ها، شدت تنفس، تاخیر در تبدیل پروتوپکتین(ترکیبی که در میوه خام وجود دارد) به پکتین می شود. در طول دوره نگهداری، سیب ها بطور تدریجی نرم شده و به دلیل از دست دادن کروفیل بیشتر، زرد می شوند و نیز اسدیته آنها کاهش می یابد
و گسترش طعم و آروما بطور زیادی به نوع واریته، رسیدگی در زمان برداشت و دوره انبار داری و ترکیب هوای انبار بستگی دارد. بعلاوه تغییرات در ویژگی های شیمیایی و ساختار میوه روی کیفیت تاثیر گذار است. اختلالاف فیزیولوژیک در میوه در طول انبار داری ممکن است توسعه یابد.
بی نظمی های خاص از طریق نقص های ذاتی در زمان برداشت میوه به وجود می آید مثل حفره هایی که با کمبود کنسیم در ارتباط است.
اثر انبار CA بر پارامترهای کیفی سیب
ترکیبات اصلی که مسوول عطر سیب هستند شامل:
1. استرهای مولد بوی پوست سیب مثل اتیل
2.متیل بوتونوات که حد آستانهppm۰۰۱/۰ داشته و بعد از برداشت در سیب به وجود می آید.
3. محصولات اکسید اسیون لیپیدها نظیرE۲- هگزانال
4. ترکیبات ترپنوئید
می شوند. انبار CA تولید ترکیبات این چنینی را به نصف کاهش می دهد. اثر توقفی ترکیبات مولد عطر و طعم توسط انبار متفاوت بوده، برخی از آنها به طور کامل و برخی دیگر به طور جزیی کاهش می یابند. بطور کلی هرچه غلظت اکسیژن بیشتر و غلظت در اکسید کربن کمتر و طول مدت زمان انبار داری بیشتر باشد، توقف در ایجاد این نوع ترکیبات نیز بیشتر می شود.
برای مشاهده این مقاله روی کلمه سیب کلیک کنید