فاسد شدن میوه ها و سبزیجات طی زمان نگهداری آنها، بستگی عمیقی به دما دارد. یکی از راه هایی که می توان برای کند کردن این روند به کار گرفته و مدت نگهداری میوه ها و سبزیجات را افزایش داد، پایین آوردن دما به میزان مناسب است.
بایستی به خاطر داشته باشیم که اگر دما خیلی پایین باشد، این محصولات صدمه دیده و همچنین به محض اینکه از سردخانه خارج شوند، روند فاسد شدن آنها دوباره آغاز شده و حتی در اغلب موارد این روند سریعتر خواهد بود.
بسیار مهم است که میوه ها و سبزیجات طی مراحل برداشت محصول صدمه نبینند و همچنین تا حد امکان تمیز نگه داشته شوند. محصولاتی که در خلال این مرحله صدمه دیده اند، عمر نگهداری بسیار کوتاهتری داشته و بعد از آن نیز ظاهر نامناسبی خواهند داشت.
محصولاتی که به اندازه ی کافی تمیز نشده باشند نیز، میتوانند باعث انتشار آفتهای مختلف و همچنین قارچها در محل نگهداری شوند. این محصولات بایستی توسط تیغههایی از جنس فولاد ضدزنگ برداشت شوند.
میوهها و سبزیجات نبایستی بعد از برداشت روی زمین رها شوند، زیرا باعث کثیف شدن آنها خواهد شد. میتوان از سبدهای تمیز و یا حصیرهای مخصوص این کار استفاده نمود. برداشت میوه ها و سبزیجات در زمان مناسب نیز، از اهمیت به سزایی برخوردار است.
برای دریافت متن کامل این مقاله، کافی است اینجا را کلیک کنید.