در تهیه بیشتر محصولات غذایی ، دارویی ، آرایشی و بهداشتی از افزودنی های مواد غذایی شیمیایی متعددی استفاده می شود که اگر به فهرست ترکیبات تشکیل دهنده که روی برچسب این محصولات درج می شود توجه کنید به نام بعضی از این ترکیبات یا در بعضی موارد اصطلاح افزودنی های مجاز برخورد می کنید.
در گذشته بیشتر غذاها به طور مستقیم از منابع طبیعی تولید و مصرف می شد و اغلب بدون هزینه های جانبی به دست مصرف کننده می رسید، اما امروزه برای تهیه محصولات غذایی در کارخانه های صنایع غذایی از افزودنی های مواد غذایی شیمیایی و مواد نگهدارنده ضدمیکروبی استفاده می شود.
اگر چه مصرف کنندگان خواهان کاهش افزودنی های مواد غذایی هستند، اما متخصصان با توجه به امکان زنده ماندن و تکثیر میکروب های بیماری زا در مواد غذایی معتقدند این ترکیبات نگهدارنده ضد میکروبی همراه با عملیات اجرایی مناسب نقش مفیدی در تامین ایمنی مواد غذایی دارند.
از خواص ترکیبات نگهدارنده ضد میکروبی علاوه بر تامین ایمنی می توان بر طولانی تر شدن عمر نگهداری مواد غذایی و کاهش ضایعات اشاره کرد.
در عین حال این مواد زیان هایی نظیر سمیت و اثرات نامطلوب روی طعم و عطر نیز دارند؛ بنابر این این پرسش مطرح می شود که استفاده از چه افزودنی های مواد غذایی و به چه مقدار مجاز است؟
میان دولتهای کشورهای مختلف اختلاف نظرهایی در این مورد وجود دارد، اما به عنوان یک قاعده ساده عمومی در مورد مصرف افزودنی های مواد غذایی توصیه می شود که تولیدکنندگان مواد غذایی از مصرف نیترات سدیم ، ساکارین ، کافئین ، اولسترا، آسولفام پتاسیم و رنگهای مصنوعی خودداری کنند.
معرفی بعضی افزودنی های مواد غذایی
سولفام پتاسیم : یکی از شیرین کننده های مصنوعی است که در بعضی آدامس ها و دسرهای ژلاتینی استفاده می شود و به دلیل بعضی زیان ها نظیر خطر سرطان زایی توصیه می شود که صنایع غذایی از آن استفاده نکنند.
آلژینات : از عوامل تغلیظ کننده است و به عنوان پایدارکننده کف بستنی، پنیر و آب نبات استفاده می شود. آلژینات یکی از مشتقات جلبک های دریایی است که باعث حفظ بافت مناسب در فرآورده های لبنی و غذاهای کنسرو شده می شود و تاکنون خطری در استفاده آن دیده نشده است.
آلفاتوکوفرول (ویتامینE):یک آنتی اکسیدان و نیز یک ماده مغذی است که در روغنهای گیاهی مورد مصرف قرار می گیرد و از تند شدن روغنها جلوگیری می کند. مطالعات نشان داده است که مقادیر زیاد این ویتامین می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان کمک کند.
اسید اسکوربیک (ویتامین C):آنتی اکسیدانی است که به عنوان یک ماده مغذی ، پایدارکننده رنگ در آبمیوه ها و گوشتهای نمک سود شده استفاده می شود و از تشکیل نیتروز آمین ها که باعث رشد غده های سرطانی می شوند، جلوگیری می کند.
آسپارتام : یک شیرین کننده مصنوعی است که معمولا در غذاهای رژیمی استفاده می شود و در بعضی افراد که به این ماده حساس هستند می تواند ایجاد سردرد یا خواب آلودگی کند و معمولا توصیه می شود افرادی که از فنیل کتونوری رنج می برند در مصرف مواد غذایی دارای آسپارتام خودداری کنند.
بتاکاروتن : یک رنگ دهنده طبیعی است که در مغز شکلات ها و مارگارین استفاده می شود و بدن می تواند این ماده را به ویتامین Aتبدیل کند و لذا افزودن آن به مواد غذایی خطر خاصی را به دنبال ندارد.
BHAیا هیدروکسی انیزول بوتیلیتد و BHTیا هیدروکسی تولوئن بوتیلتید: آنتی اکسیدان هایی هستند که در تهیه چیپس و بعضی روغن ها استفاده می شوند و خطر سرطان زایی آنها روی موشها ثابت شده است و لذا استفاده از آنها در صنایع غذایی توصیه نمی شود.
مدت دوره :۱۶ ساعت
روزهای برگزاری : ۵ شنبه و جمعه
تاریخ برگزاری : ۲۳ و ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۶
زمان دوره : ۰۹:۰۰ الی ۱۶:۰۰
همراه با پذیرائی و نهار
«همه مواد سمی هستند و هیچ چیز ی وجود ندارد که خاصیت سمی نداشته باشد .
تنها میزان دوز است که باعث ایجاد تفاوت بین یک ماده سمی و دارو و یا مواد مغذی میشود.»
تعريف افزودنی های مواد غذايی
افزودنی های عمدی و غیرعمدی
انواع افزودنی های مواد غذایی شامل: نگهدارنده ها، مواد عطری و طعمی، نامیزه کننده ها(امولسيفاير ها)
تثبیت کننده ها و قوام دهنده ها
ترکیبات رنگی، تركيبات مغذی، ضد اكسنده ها
مشكلاتی كه افزودنی های مواد غذایی می توانند ايجاد كنند
چگونگی كنترل ونظارت بر افزودنی های مورد استفاده در مواد غذايی
روش تعيين حداكثر مقدار مجاز افزودنی های مواد غذایی
روش های كاهش يا حذف افزودنی های مواد غذایی
مواد غذایی طبيعی و مواد غذایی سالم و دلايل رونق گرفتن بازار آنها در دنيا
تركيبات طبيعی موجود در مواد غذایی كه سمی يا مضر هستند
تركيباتی كه در مراحل مختلف توليد به مواد غذایی افزوده می شوند و برای انسان مشكل زا هستند
موادی كه ناخواسته به طور فيزيکی به غذاهای فراوری شده افزوده می شوند وراه های حذف آنها
تركيباتی كه برای نگهداری وافزايش عمر مواد غذایی به آن اضافه می شوند و مشكلات آنها
مفهوم clean label و استفاده از آن در محصولات غذایی فراوری شده در كشورهای دیگر
مدت دوره :۱۶ ساعت
روز برگزاری : پنج شنبه و جمعه
تاریخ برگزاری : ۲۳ و ۲۴ شهریور ماه ۹۶
زمان دوره : ۹:۰۰ الی ۱۶:۰۰
سرمایه گذاری : ۲۶۰,۰۰۰ تومان
آکادمی کاشانه با افتخار اعلام می نماید که این دوره با تدریس استاد محترم جناب آقای دکتر محمد شاهدی برگزار می شود. آقای دکتر شاهدی بی شک یکی از اساتید بنام و شناخته شده در ایران هستند و قطعاً حضور در محضر این استاد گران قدر فرصتی ارزشمند برای بهره گیری از تجارب ایشان فراهم می سازد.
-
دکتری مهندسی صنایع غذایی از دانشگاه پردو آمریکا
-
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی از دانشگاه پردو آمریکا
-
کارشناسی مهندسی کشاورزی از دانشگاه شیراز
برخی از سوابق اجرایی و پژوهشی
-
معاون فنی و مهندسی وزارت کشاورزی
-
رئيس دانشكده كشاورزي
-
رئيس دانشگاه صنعتي اصفهان
-
عضو شوراي برنامهريزي كشاورزي وزارت علوم، تحقيقات وفنّاوري وسرپرست كميته صنايع غذايي آن
-
عضو كميته تخصصي كشاورزي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فنّاوري
-
عضو وابسته فرهنگستان علوم و سرپرست شاخه صنايع غذايي فرهنگستان
-
عضو هيأت مميزه دانشگاه صنعتي اصفهان
سرپرست گروه واژهگزيني صنايع غذايي و تغذيه فرهنگستان زبان و ادب فارسي
مشاور علمي دانشجويان اعزام به خارج رشته صنايع غذايي معاونت دانشجويي وزارت علوم، تحقيقات و فنّاوري
مدير گروه علوم و صنايع غذايي دانشگاه صنعتي اصفهان
رئيس سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان
عضو شوراي مركزي سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي كشور
سوابق تدریس :
-
اصول مهندسی صنایع غذایی
-
اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی
-
نگهداری میوه ها وسبزی ها
-
سردخانه و انبار
-
خواص بیو فیزیکی محصولات کشاورزی
-
ژئولوژی پیشرفته مواد غذایی
-
خصوصیات فنی دستگاه های صنایع غذایی
-
خوردگی در صنایع غذایی
-
تکنولوژی غلات
افتخارات کسب شده :
-
لوح تقدير و جايزه آموزشهاي كاربردي سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي كشور
-
لوح تقدير و جايزه کتاب ممتاز سال جمهوری اسلامی ایران برای ”فرهنگ کشاورزی و منابع
-
اهداء پایه تشویقی توسط دانشگاه صنعتی اصفهان به دلیل فعالیتهای آموزشی، پژوهشی اجرایی
-
لوح تقدیر و جایزه مدرس نمونه دانشگاه صنعتی اصفهان
-
استا د نمونه کشوری
-
چهره ماندگار استان اصفهان
مدرک معتبر و قابل ترجمه آموزشگاه فنی و مهندسی کاشانه
برابر بخشنامه شماره ٢٩٢١١ سازمان غذا و دارو و اجباری بودن کسب ٢٥ امتیاز سالیانه جهت تمدید پروانه مسئول فنی,
این دوره ۱۰ امتیاز بازآموزی دارد.
با توجه به تایید صلاحیت آموزشگاه کاشانه از سوی اداره استاندارد استان تهران، پس از پایان این دوره مدرک اداره استاندارد تقدیم حضورتان می شود.
جزوه چاپی حاوی مطالب تدریسی خدمت شما تقدیم می گردد.
تجربه ارزشمند استاد محترم در این حوزه مهم در اختیارتان قرارداده می شود؛ برای آن می توان قیمت گذاشت؟
زمان طولانی کلاس شما را خسته نخواهد کرد. با پذیرایی های به موقع در خدمتتان هستیم
نگران غذای این دو روز نباشید؛ مهمان ما هستید
مدت دوره :۱۶ ساعت
روز برگزاری : پنج شنبه و جمعه
تاریخ برگزاری : ۲۳ و ۲۴ شهریور ماه ۹۶
زمان دوره : ۹:۰۰ الی ۱۶:۰۰
سرمایه گذاری : ۲۶۰,۰۰۰ تومان