Search
بررسی خطرات ناشی از آلودگی باکتریایی گوشت

بررسی خطرات ناشی از آلودگی باکتریایی گوشت

آنـچه در این مقاله میـخوانیم

بررسی خطرات ناشی از آلودگی باکتریایی گوشت به یرسینیا انتروکولیتیکا

 

آلودگی باکتریایی گوشت
آلودگی باکتریایی گوشت

به طورکلی یرسینیاها به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان (Zoonosis) بوده و شناسایی آن اهمیت به سزایی دارد. از بین یرسینیاها، یرسینیا انتروکولیتیکا مهم تر است.

یرسینیا انتروکولیتیکا باکتری گرم منفی، میله ای (Rod) و کوچک از خانواده آنتروباکتریاسه می باشد که متجاوز بر ۵۰ سروتیپ دارد. تیپ های ۱ تا ۱۰ ممکن است دارای آنتی ژن های سطحی k بوده و سروتیپ های O3 و O8 و O9 بیشتر در انسان بیماری زا است.
این باکتری فاقد هاگ، بی هوازی اختیاری و سرمادوست بوده و محل زندگی آن آب، محیط، انسان و حیوانات می باشد. این باکتری یک آنتروتوکسین مقاوم به حرارت با جرم مولکولی ۹۷۰۰ – ۹۰۰۰ دالتون شبیه سم  (st) اشرشیاکلی آنتروتوکسی ژینک تولید می کند. آنزیم لیپاز پروتئاز روی این سم اثر نداشته و ۱۱-۱= pH را به خوبی تحمل می کنند.
این باکتری دارای قدرت تهاجم و چسبیدن به سلول های اپی تلیال انسان می باشد. به بیماری های ناشی از یرسینیا انتروکولیتیکا، یرسینیوز گویند.

 

برای دریافت فایل کامل pdf این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آنـچه در این مقاله میـخوانیم

سایر مقالات

جدیدترین مقالات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

به بالا بروید