بررسی خطرات ناشی از آلودگی باکتریایی گوشت

بررسی خطرات ناشی از آلودگی باکتریایی گوشت به یرسینیا انتروکولیتیکا

 

آلودگی باکتریایی گوشت

آلودگی باکتریایی گوشت

به طورکلی یرسینیاها به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان (Zoonosis) بوده و شناسایی آن اهمیت به سزایی دارد. از بین یرسینیاها، یرسینیا انتروکولیتیکا مهم تر است.

یرسینیا انتروکولیتیکا باکتری گرم منفی، میله ای (Rod) و کوچک از خانواده آنتروباکتریاسه می باشد که متجاوز بر ۵۰ سروتیپ دارد. تیپ های ۱ تا ۱۰ ممکن است دارای آنتی ژن های سطحی k بوده و سروتیپ های O3 و O8 و O9 بیشتر در انسان بیماری زا است.
این باکتری فاقد هاگ، بی هوازی اختیاری و سرمادوست بوده و محل زندگی آن آب، محیط، انسان و حیوانات می باشد. این باکتری یک آنتروتوکسین مقاوم به حرارت با جرم مولکولی ۹۷۰۰ – ۹۰۰۰ دالتون شبیه سم  (st) اشرشیاکلی آنتروتوکسی ژینک تولید می کند. آنزیم لیپاز پروتئاز روی این سم اثر نداشته و ۱۱-۱= pH را به خوبی تحمل می کنند.
این باکتری دارای قدرت تهاجم و چسبیدن به سلول های اپی تلیال انسان می باشد. به بیماری های ناشی از یرسینیا انتروکولیتیکا، یرسینیوز گویند.

 

برای دریافت فایل کامل pdf این مقاله اینجا را کلیک کنید.

عضویت و ورود
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد