مبانی، مستندسازی و تشریح الزامات سیستم مدیریت کیفیت مبتنی بر سری استانداردهای ISO 9001:2008
مبانی، مستندسازی و تشریح الزامات
ISO و استاندارد چیست؟
چقدر کسب و کارتان بر مبنای استاندارد است؟
چقدر در استاندارد سازی از رقبای خود عقب مانده اید؟
آیا استاندارد های داخلی پاسخ گوی نیاز مشتریان ما هستند؟
آیا فکر می کنید مدیریت فقط یک امر ذاتیست و آموزش نیاز ندارد؟
آیا استانداردهای داخلی پاسخ گوی پیشرفت و ضامن کسب و کار شما هست؟
آیا شک دارید که حداقل دو تا از رقیبانتان دست بالا را در بازارنسبت به شما دارند؟
نگران نباشید حتی اگر رقیبانی دارید که از شما پیشی دارند، شما هم باید راه خود را آغاز کنید
با ما همراه شوید به سمت حرفه ای شدن در استاندارد سازی
ISO9000 چیست ؟
استاندارد های سری ۹۰۰۰ استاندارد های مدیریتی هستند که مبانی یک سامانه مدیریت کیفیت را بیان می کنند.
به عبارت دیگر استانداردهای سری ایزو ۹۰۰۰ استاندارد محصول نیست ولی راهکارهای اجرایی برای رسیدن به کیفیت مناسب محصولات و رضایت مصرف کننده ارائه می کند .استاندارد های سری ISO9000 کاملا عمومی بوده و در تمام بخش های صنعت و خدمات قابل پیاده سازی است. از بین استانداردهای خانواده ۹۰۰۰ تنها استاندارد ISO 9001 دارای گواهینامه می باشد و سایر استانداردها نقش راهنما را دارد .
– این سری استاندارد شامل چهار استاندارد به شرح زیر بود:
-
ISO 9001 استاندارد تضمین کیفیت برای سازمانهای طراح،تولید و ارائه کننده خدمات و نصب
-
ISO 9002 استاندارد تضمین کیفیت برای سازمانهای تولید کننده و ارائه دهنده خدمات و نصب
-
ISO 9003 استاندارد تضمین کیفیت برای سازمانهای بازرسی کننده
-
ISO 9004 خطوط راهنما برای بهبود عملکرد سیستم مدیریت
سیستم مدیریت کیفیت ایزو ۹۰۰۰
امروزه در عرصه بين المللي،رعايت استانداردهاي كيفي در توليد وارائه خدمات از چنان اهميتی برخوردار است كه سازمان جهانی استاندارد(ISO) را بر آن داشت تا استانداردهای بين المللی سيستم مديريت كيفيت موسوم به استانداردهای ايزو۹۰۰۰ را تدوين و معرفی نمايد. امروزه رعايت اين استانداردها از آن چنان اهميتی برخوردار است كه اكثر كشورهاي اروپايي كسب گواهينامه هاي مربوط به آن را شرط اوليه داد و ستدهای خويش اعلام كرده اند واين در حالی است كه موج بكارگيری اين استانداردها بسياری از كشورها را فرا گرفته است .
همگام با جهانی شدن و در هم شكسته شدن مرزهای جغرافيايی در مناسبات اقتصادی وبازرگانی، پايداري وتوسعه سازمانها بيش از بيش به عواملی نظير نوآوري در محصول وارائه خدمات به مشتری وارباب رجوع وابسته می شود واين امر ضرورتهای جديدی را براي سازمانها ايجاب مي كند. از جمله اين ضرورتهای جديد تاكيد وتوجه در فراورده های (كالاها يا خدمات) است كه استانداردهای مديريت كيفيت با هدف تامين آن شكل گرفته است .
كسب گواهينامه ايزو۹۰۰۰ توسط يك شركت يا سازمان گويای موفقيت آن شركت در ايجاد باور در مشتري نسبت به مسئوليت كيفيت در تمامی سطوح ، ساختار سازمانی، استقرار وبكارگيری مستمر سياستهای كنترلی ، عملياتی وپشتيبانی كيفيت در شركت يا سازمان جهت حضور در بازارهای جهانی وتامين رضايت مشتريان وارباب رجوع (در بخش خدمات) می باشد.مهمترين دستاورد اخذ گواهينامه، اثبات تلاش سازمان براي حركت به سوی دستيابی به مفهوم مديريت كيفيت فراگير (TQM) است.بنابراين كسب گواهينامه ايزو۹۰۰۰ به عنوان حداقل استاندارد لازم برای رضايت مندی ارباب رجوع ،نه يك ويژگي كه يك ضرورت است وسازمانها ناگزير بايد آن را نوعي سرمايه گذاری لازم برای بقاء خود تلقی كنند.
استانداردهای ISO 9001:2008
مدت دوره :۱۶ ساعت
روز برگزاری : ۵ شنبه و جمعه
تاریخ شروع دوره : ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۵
زمان دوره : ۰۹:۰۰ الی ۱۷:۰۰
همراه با پذیرائی و نهار
سيستم مديريت كيفيت چيست؟(QMS)
سيستم مديريت كيفيت سيستمی است جهت تعيين خط مشي و اهداف وروشهای دستيابي به آن هدف جهت هدايت وكنترل سازمان از نظر كيفيت. در واقع مي توان گفت با مديريت سيستماتيك كيفيت در يك سازمان مي توانيم به بهبود كيفيت برسيم واين يعنی سيستم مديريت كيفيت.
از طريق سيستم مديريت كيفيت در جستجوی مزيتی هستند و سيستم مديريت كيفيت مي تواند سازمانها را در افزايش رضايتمندی ارباب رجوع ياری دهد.
مزايای استقرار سيستم مديريت كيفيت
كاهش هزينه ها و قيمت تمام شده
شفاف سازی ، حدود و مسئوليت ها و اختيارات
بهبود فرايندها
بهبود رضايت ارباب رجوع/ مشتريان
طراحی بهتر خدمات
افزايش اعتماد ارباب رجوع
بهبود بهره وری و كارايي
تغيير نگرش
بهبود روحيه كاركنان
افزايش رضايتمندی سازمانهای ديگر
بهبود ارتباطات داخلی سازمانها
افزايش قابليت رقابت
بهبود وضعيت مستندات
افزايش سودآوری
كاهش شكايات ارباب رجوع
كاهش دوباره كاري ها
یکی از مهمترین خواسته های ISO9001:2008 داشتن نگرش فرآیندی به امور سازمان می باشد تا به این وسیله مدیریت در سازمان بهتر اعمال و اثربخشی اقدامات و سیستم بهتر سنجیده شود.
در تمام سیستم های کیفیت مستند سازی یک اصل اساسی می باشد استاندارد ISO9001:2008 از شرکتها می خواهد یک سیستم برای کنترل مستندات خود ایجاد کنند. پس از آن استاندارد وظایف و مسئولیت هایی را در ارتباط با مدیرعامل شرکت مطرح میکند. بعد از آن نوبت به بیان الزماتی در ارتباط با نحوه مدیریت منابع می کند. در مرحله بعدی استاندارد به بیان الزاماتی برای مراحل پدید آوری محصول از گرفتن سفارش تا تحویل کالا و یا ارائه خدمات را مطرح می کند. و دست آخر در استاندارد کنترل های مورد نیاز سیستم مدیریت تعریف می شود .
استانداردهای ISO 9001:2008