مهندسی افزودنی های مواد غذایی

آمادگی آزمون گاز
اردیبهشت ۳, ۱۳۹۶

مهندسی افزودنی های مواد غذایی

افزودنی های مواد غذایی

افزودنی های مواد غذایی

در تهیه بیشتر محصولات غذایی ، دارویی ، آرایشی و بهداشتی از افزودنی های مواد غذایی شیمیایی متعددی استفاده می شود که اگر به فهرست ترکیبات تشکیل دهنده که روی برچسب این محصولات درج می شود توجه کنید به نام بعضی از این ترکیبات یا در بعضی موارد اصطلاح افزودنی های مجاز برخورد می کنید.

در گذشته بیشتر غذاها به طور مستقیم از منابع طبیعی تولید و مصرف می شد و اغلب بدون هزینه های جانبی به دست مصرف کننده می رسید، اما امروزه برای تهیه محصولات غذایی در کارخانه های صنایع غذایی از افزودنی های مواد غذایی شیمیایی و مواد نگهدارنده ضدمیکروبی استفاده می شود.

اگر چه مصرف کنندگان خواهان کاهش افزودنی های مواد غذایی هستند، اما متخصصان با توجه به امکان زنده ماندن و تکثیر میکروب های بیماری زا در مواد غذایی معتقدند این ترکیبات نگهدارنده ضد میکروبی همراه با عملیات اجرایی مناسب نقش مفیدی در تامین ایمنی مواد غذایی دارند.

از خواص ترکیبات نگهدارنده ضد میکروبی علاوه بر تامین ایمنی می توان بر طولانی تر شدن عمر نگهداری مواد غذایی و کاهش ضایعات اشاره کرد.

در عین حال این مواد زیان هایی نظیر سمیت و اثرات نامطلوب روی طعم و عطر نیز دارند؛ بنابر این این پرسش مطرح می شود که استفاده از چه افزودنی های مواد غذایی و به چه مقدار مجاز است؟

میان دولتهای کشورهای مختلف اختلاف نظرهایی در این مورد وجود دارد، اما به عنوان یک قاعده ساده عمومی در مورد مصرف افزودنی های مواد غذایی توصیه می شود که تولیدکنندگان مواد غذایی از مصرف نیترات سدیم ، ساکارین ، کافئین ، اولسترا، آسولفام پتاسیم و رنگهای مصنوعی خودداری کنند.

 

معرفی بعضی افزودنی های مواد غذایی

سولفام پتاسیم : یکی از شیرین کننده های مصنوعی است که در بعضی آدامس ها و دسرهای ژلاتینی استفاده می شود و به دلیل بعضی زیان ها نظیر خطر سرطان زایی توصیه می شود که صنایع غذایی از آن استفاده نکنند.

آلژینات : از عوامل تغلیظ کننده است و به عنوان پایدارکننده کف بستنی، پنیر و آب نبات استفاده می شود. آلژینات یکی از مشتقات جلبک های دریایی است که باعث حفظ بافت مناسب در فرآورده های لبنی و غذاهای کنسرو شده می شود و تاکنون خطری در استفاده آن دیده نشده است.

آلفاتوکوفرول (ویتامینE):یک آنتی اکسیدان و نیز یک ماده مغذی است که در روغنهای گیاهی مورد مصرف قرار می گیرد و از تند شدن روغنها جلوگیری می کند. مطالعات نشان داده است که مقادیر زیاد این ویتامین می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان کمک کند.

این مطلب را هم بخوانید  آشنایی با اصول هدایت و کنترل هوا (دریچه های هوا، دمپر و صداگیرها و VAVBOX)

اسید اسکوربیک (ویتامین C):آنتی اکسیدانی است که به عنوان یک ماده مغذی ، پایدارکننده رنگ در آبمیوه ها و گوشتهای نمک سود شده استفاده می شود و از تشکیل نیتروز آمین ها که باعث رشد غده های سرطانی می شوند، جلوگیری می کند.

آسپارتام : یک شیرین کننده مصنوعی است که معمولا در غذاهای رژیمی استفاده می شود و در بعضی افراد که به این ماده حساس هستند می تواند ایجاد سردرد یا خواب آلودگی کند و معمولا توصیه می شود افرادی که از فنیل کتونوری رنج می برند در مصرف مواد غذایی دارای آسپارتام خودداری کنند.

بتاکاروتن : یک رنگ دهنده طبیعی است که در مغز شکلات ها و مارگارین استفاده می شود و بدن می تواند این ماده را به ویتامین Aتبدیل کند و لذا افزودن آن به مواد غذایی خطر خاصی را به دنبال ندارد.

BHAیا هیدروکسی انیزول بوتیلیتد و BHTیا هیدروکسی تولوئن بوتیلتید: آنتی اکسیدان هایی هستند که در تهیه چیپس و بعضی روغن ها استفاده می شوند و خطر سرطان زایی آنها روی موشها ثابت شده است و لذا استفاده از آنها در صنایع غذایی توصیه نمی شود.

 

مدت دوره :۱۶ ساعتUntitled-2
روزهای برگزاری :  ۵ شنبه و جمعه

تاریخ برگزاری : ۲۲ و ۲۳ تیر ماه ۱۳۹۶

زمان دوره : ۰۹:۰۰ الی ۱۶:۰۰

همراه با پذیرائی و نهار

 

«همه مواد سمی هستند و هیچ چیز ی وجود ندارد که خاصیت سمی نداشته باشد .

تنها میزان دوز است که باعث ایجاد تفاوت بین یک ماده سمی و دارو و یا مواد مغذی می‌شود.»

   تعریف افزودنی های مواد غذایی

  افزودنی های عمدی و غیرعمدی

  انواع افزودنی های مواد غذایی شامل: نگهدارنده ها، مواد عطری و طعمی، نامیزه کننده ها(امولسیفایر ها)

  تثبیت کننده ها و قوام دهنده ها

  ترکیبات رنگی، ترکیبات مغذی،  ضد اکسنده ها

 مشکلاتی که افزودنی های مواد غذایی می توانند ایجاد کنند

 چگونگی کنترل ونظارت بر افزودنی های مورد استفاده در مواد غذایی

 روش تعیین حداکثر مقدار مجاز افزودنی های مواد غذایی

 روش های کاهش یا حذف افزودنی های مواد غذایی

 مواد غذایی طبیعی و مواد غذایی سالم و دلایل رونق گرفتن بازار آنها در دنیا

 ترکیبات طبیعی موجود در مواد غذایی که سمی یا مضر هستند

 ترکیباتی که در مراحل مختلف تولید به مواد غذایی افزوده می شوند و برای انسان مشکل زا هستند

 موادی که ناخواسته به طور فیزیکی به غذاهای فراوری شده افزوده می شوند وراه های حذف آنها

 ترکیباتی که برای نگهداری وافزایش عمر مواد غذایی به آن اضافه می شوند و مشکلات آنها

   مفهوم clean label و استفاده از آن در محصولات غذایی فراوری شده در کشورهای دیگر

 

این مطلب را هم بخوانید  آمادگی آزمون پایه ۳

مدت دوره :۱۶ ساعت

Untitled-2

روز برگزاری : پنج شنبه و جمعه
تاریخ برگزاری : ۲۲ و ۲۳ تیر ماه ۹۶
زمان دوره : ۹:۰۰ الی ۱۶:۰۰

سرمایه گذاری : ۲۶۰,۰۰۰ تومان

 

آکادمی کاشانه با افتخار اعلام می نماید که این دوره با تدریس استاد محترم جناب آقای دکتر محمد شاهدی برگزار می شود. آقای دکتر شاهدی بی شک یکی از اساتید بنام و شناخته شده در ایران هستند و قطعاً حضور در محضر این استاد گران قدر فرصتی ارزشمند برای بهره گیری از تجارب ایشان فراهم می سازد.

 

  • دکتری مهندسی صنایع غذایی از دانشگاه پردو آمریکا

  • کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی از دانشگاه پردو آمریکا

  • کارشناسی مهندسی کشاورزی از دانشگاه شیراز

برخی از سوابق اجرایی و پژوهشی

  • معاون فنی و مهندسی وزارت کشاورزی

  • رئیس دانشکده کشاورزی

  • رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان

  • عضو شورای برنامه‌ریزی کشاورزی وزارت علوم، تحقیقات وفنّاوری وسرپرست کمیته صنایع غذایی آن

  • عضو کمیته تخصصی کشاورزی گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری

  • عضو وابسته فرهنگستان علوم و سرپرست شاخه صنایع غذایی فرهنگستان

  • عضو هیأت ممیزه دانشگاه صنعتی اصفهان

    سرپرست گروه واژه‌گزینی صنایع غذایی و تغذیه فرهنگستان زبان و ادب فارسی

    مشاور علمی دانشجویان اعزام به خارج رشته صنایع غذایی معاونت دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری

    مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان

    رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

    عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور

سوابق تدریس   :

  • اصول مهندسی صنایع غذایی

  • اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی

  • نگهداری میوه ها وسبزی ها

  • سردخانه و انبار

  • خواص بیو فیزیکی محصولات کشاورزی

  • ژئولوژی پیشرفته مواد غذایی

  • خصوصیات فنی دستگاه های صنایع غذایی

  • خوردگی در صنایع غذایی

  • تکنولوژی غلات

افتخارات کسب شده :

  • لوح تقدیر و جایزه آموزش‌های کاربردی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور

  • لوح تقدیر و جایزه کتاب ممتاز سال جمهوری اسلامی ایران برای ”فرهنگ کشاورزی و منابع

  • اهداء پایه تشویقی توسط دانشگاه صنعتی اصفهان به دلیل فعالیتهای آموزشی، پژوهشی اجرایی

  • لوح تقدیر و جایزه مدرس نمونه دانشگاه صنعتی اصفهان

  • استا د نمونه کشوری

  • چهره ماندگار استان اصفهان

 


  مدرک معتبر و قابل ترجمه آموزشگاه فنی و مهندسی کاشانه

     برابر بخشنامه شماره ٢٩٢١١ سازمان غذا و دارو و اجباری بودن کسب ٢۵ امتیاز سالیانه جهت تمدید پروانه مسئول فنی,

                      این دوره ۱۰ امتیاز بازآموزی دارد.

 با توجه به تایید صلاحیت آموزشگاه کاشانه از سوی اداره استاندارد استان تهران، پس از پایان این دوره مدرک اداره استاندارد تقدیم                    حضورتان می شود.

p5    جزوه چاپی حاوی مطالب تدریسی خدمت شما تقدیم می گردد.

carrier  تجربه ارزشمند استاد محترم در این حوزه مهم در اختیارتان قرارداده می شود؛ برای آن می توان قیمت گذاشت؟

tea زمان طولانی کلاس شما را خسته نخواهد کرد. با پذیرایی های به موقع در خدمتتان هستیم

 نگران غذای این دو روز نباشید؛ مهمان ما هستید

 

این مطلب را هم بخوانید  آمادگی آزمون گاز

 

 

 

مدت دوره :۱۶ ساعت

Untitled-2

روز برگزاری : پنج شنبه و جمعه
تاریخ برگزاری : ۲۲و ۲۳ تیرماه ۹۶
زمان دوره : ۹:۰۰ الی ۱۶:۰۰

سرمایه گذاری : ۲۶۰,۰۰۰ تومان

 

 

 

s1 همه آموزشگاه ها مدرک قابل ترجمه ندارند s1

 

 “دارای ارزش ترجمه” به چه معناست؟

می دانیم که پس از گذراندن موفق یک دوره آموزشی لازم است آموزش دهنده به دانشپذیر مدرکی مبنی بر شرکت موفق در کلاس آموزشی اعطا نماید. امروزه آموزش در بسیاری از سازمان ها، ارگان ها، شرکت ها و آموزشگاه ها در سراسر کشور انجام می پذیرد. صرف نظر از کیفیت این آموزش ها این سوال مطرح است که مدارک پایانی چه ارزشی دارند؟ آیا هر کسی می تواند چنین دوره هایی برگزار کند؟

اگر آموزشگاه دارای مجوزهای خاصی باشد مدارک پایان دوره ای صادر می نماید که دارای ارزش ترجمه است. یعنی این که پس از صدور مدرک، در صورت تمایل دانشپذیر، وی  می تواند به یکی از دارالترجه های رسمی کشور – که زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می کنند – مراجعه نماید تا مترجم رسمی – دارای مجوز از قوه قضاییه – مدرک مورد نظر را ترجمه نماید. این مدرک پس از ترجمه به وزارت دادگستری ارسال می گردد تا صحت مدرک و ترجمه آن تایید شود. سپس به وزارت امور خارجه ارسال می گردد تا تایید نهایی شود. حال این مدرک به عنوان یک مدرک معتبر و تایید شده از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران در هر کجای جهان قابل ارایه می باشد.

 

مدت دوره :۱۶ ساعت

Untitled-2

روز برگزاری : پنج شنبه و جمعه
تاریخ شروع دوره : ۲۲ و ۲۳ تیر ماه
زمان دوره : ۰۹:۰۰ الی ۱۶:۰۰

سرمایه گذاری : ۲۶۰,۰۰۰ تومان

               

                                    همراه با پذیرائی و نهار

   trust

shake hand

با ما تماس بگیرید:۳-۸۸۷۵۸۱۵۲-۰۲۱

حرفه ای باش!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک رایگان تاسیسات نیوز
هفته نامه تاسیسات نیوز تنها نشریه الکترونیکی تاسیسات ایران است. با عضویت در سایت کاشانه این نشریه را هرهفته در میل باکس خود رایگان دریافت کنید.البته عضویت مزایای دیگری نیز دارد...