بررسی خطرات ناشی از آلودگی باکتریایی گوشت

تغذیه سالم و اهمیت آن برای سلامت قلب
تغذیه سالم و اهمیت آن برای سلامت قلب – بخش دوم
تیر ۲۸, ۱۳۹۶
نقش سبزیجات، میوه ها و فیتواستروژن ها در پیشگیری از بیماری ها
نقش سبزیجات، میوه ها و فیتواستروژن ها در پیشگیری از بیماری ها
مرداد ۸, ۱۳۹۶

بررسی خطرات ناشی از آلودگی باکتریایی گوشت

بررسی خطرات ناشی از آلودگی باکتریایی گوشت

بررسی خطرات ناشی از آلودگی باکتریایی گوشت

بررسی خطرات ناشی از آلودگی باکتریایی گوشت به یرسینیا انتروکولیتیکا

 

آلودگی باکتریایی گوشت

آلودگی باکتریایی گوشت

به طورکلی یرسینیاها به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان (Zoonosis) بوده و شناسایی آن اهمیت به سزایی دارد. از بین یرسینیاها، یرسینیا انتروکولیتیکا مهم تر است.

یرسینیا انتروکولیتیکا باکتری گرم منفی، میله ای (Rod) و کوچک از خانواده آنتروباکتریاسه می باشد که متجاوز بر ۵۰ سروتیپ دارد. تیپ های ۱ تا ۱۰ ممکن است دارای آنتی ژن های سطحی k بوده و سروتیپ های O3 و O8 و O9 بیشتر در انسان بیماری زا است.
این باکتری فاقد هاگ، بی هوازی اختیاری و سرمادوست بوده و محل زندگی آن آب، محیط، انسان و حیوانات می باشد. این باکتری یک آنتروتوکسین مقاوم به حرارت با جرم مولکولی ۹۷۰۰ – ۹۰۰۰ دالتون شبیه سم  (st) اشرشیاکلی آنتروتوکسی ژینک تولید می کند. آنزیم لیپاز پروتئاز روی این سم اثر نداشته و ۱۱-۱= pH را به خوبی تحمل می کنند.
این باکتری دارای قدرت تهاجم و چسبیدن به سلول های اپی تلیال انسان می باشد. به بیماری های ناشی از یرسینیا انتروکولیتیکا، یرسینیوز گویند.

 

برای دریافت فایل کامل pdf این مقاله اینجا را کلیک کنید.

این مطلب را هم بخوانید  چربی ها و روغن ها در تولید بیسکویت-بخش دوم

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک رایگان تاسیسات نیوز
هفته نامه تاسیسات نیوز تنها نشریه الکترونیکی تاسیسات ایران است. با عضویت در سایت کاشانه این نشریه را هرهفته در میل باکس خود رایگان دریافت کنید.البته عضویت مزایای دیگری نیز دارد...